Propozycja menu na wesele

ZUPY
Klarowany rosół w aromacie lubczyku z makaronem
Zupa grzybowa z łazankami
Krem z brokułów z prażonymi migdałami
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Krem ze świeżych pomidorów z aromatyczną bazylią

DANIA GŁÓWNE
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym lub kurkowym
Sakiewka faszerowana (oscypek, pieczarka, papryka)
Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami otulona w szynkę szwarcwaldzką w sosie porzeczkowym
Medaliony wieprzowe w sosie własnym
Zrazy staropolskie faszerowane boczkiem, ogórkiem i cebulą w sosie myśliwskim

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
Zimniaki puree
Zimniaki opiekane
Ryż z warzywami

SURÓWKI
(3 do wyboru)
Z białej kapusty
Z marchewki
Z czerwonej kapusty
Z selera z migdałami
Ćwikła z chrzanem
Wiosenna
Sałatka z buraczków

ZIMNE ZAKĄSKI
(5 do wyboru)
Półmisek wędlin 100g
Półmisek serów
Tymbaliki drobiowe
Schab w galarecie
Ruloniki z szynki z sosem tatarskim lub chrzanowym w galarecie
Galaretka wieprzowa
Śledź w trzech smakach (w śmietanie, po japońsku, po węgiersku)
Jajka w sosie tatarskim lub chrzanowym
Róże z łososia wędzonego
Staropolski pasztet podawany z sosem z czarnej porzeczki
Łosoś pieczony w galarecie
Pieczona papryka nadziewana serem niedźwiedzim
Rolada ze szpinakiem i łososiem wędzonym
Rolada serowa z warzywami
Muszle makaronowe nadziewane sałatkami
Mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią

SAŁATKI
Jarzynowa
Brokułowa
Wiosenna z makaronem ryżowym
Kebabowa
Pieczarkowa
Grecka
Węgierska
Selerowa

II KOLACJA GORĄCA
Rolada z indyka faszerowana musem drobiowym
Aromatyczny schab pieczony w sosie pieczeniowym
Szaszłyk drobiowy – wieprzowy
Schab z szynką szwarcwaldzką w sosie szałwiowym
Gulasz wołowy na czerwonym winie podawany z kluskami śląskimi i z surówką z czerwonej kapusty
Filet drobiowy zapiekany z pieczarkami i serem żółtym

III KOLACJA
Barszcz czerwony ( z krokietem, pasztecikami, paluszkami lub kapuśniaczkiem )
Zupa warzywna na bulionie z pierożkami mięsnymi
Żurek wiejski
Strogonoff
Zupa węgierska

NAPOJE GORĄCE
Kawa, herbata – bez ograniczeń

NAPOJE ZIMNE
Gazowane i niegazowane – bez ograniczeń

Dodatkowo na Państwa życzenie przygotujemy stół wiejski 12,00 zł / os.

W przypadku organizacji wesela w niedzielę atrakcyjny rabat.